Korkia

Tervetuloa Saimaalle KLV:n veneilijät

Saimaalla toimiva Ristiinan Pursiseura ry (RiPS) ja Kivenlahden venekerho ry (KLV) ovat solmineet kahdenvälisen saaritukikohtien yhteiskäyttösopimuksen. Sopimuksen mukaisesti seurat avaavat saaritukikohtansa kumppaniseuran jäsenien vapaaksi vierailukohteeksi. Ristiinan Pursiseuran hallitus toivottaa KLV:n veneiljät tervetulleeksi Saimaalle ja tutustumaan saaritukikohtaamme Korkiaan.

Kriistiinan pursiseura on perustettu 1975. Pursiseuramme kotisatama sijaitsee Ristiinassa, joka on nykyisin osa Mikkelin kaupunkia. Ristiina on Saimaan läntisimmässä pisteessä, josta on hyvät yhteydet muualle eteläiselle Saimaalle. Seuraamme kuuluu purjehtijoita ja moottoriveneilijöitä ympäri eteläistä Suomea. Jäsenmäärämme on reilusti yli 300.

Ristiinan Pursiseura tarjoaa jäsenistölle satamapalvelut, normaalit katsastuspalvelut, järjestää lasten jollaleirin, nuorisolle veneilyleirin ja kolme purjehduskilpailua: Astuvan Ukon Regatta toukokuussa sekä Yövesipurjehdus ja Korkia-runt syyskuussa. Korkiassa järjestämme mm. rosvopaistitapahtuman ja kuva-illan loppukesällä.

Saaritukikohtamme sijaitsee Lappeenrannasta Ristiinaan ja Mikkeliin vievän väylän lähistöllä Yövedellä, Salonselän pohjoispuolella Iso Korkian saaressa (61°25.7 N, 27°38.1 E, karttalehti L208). Ristiinan kirkonkylään, mistä löytyy lähimmät kaupat ja palvelut, on Korkiasta 12 mpk. Tukikohdan lähistöltä löytyy mm. esihistorialliset Astuvansalmen kalliomaalaukset.

Kirkkotaipaleen avokanavan läpi ajettaessa löytyy Kallioniemen kesäravintola ja -kahvila, mistä saa myös polttoainetta. Moottoriveneilijät voivat jatkaa Kallioniemestä edelleen Varkaantaipaleen kanavan kautta Louhivedelle, Mikkeliin ja Anttolaan. Purjehtijoilta tämän reitin sulkee sähköjohdot ja sillat.

Tukikohtaamme on selkeintä saapua Iso Korkian eteläpuolelta ja kääntyä siitä Iso Korkian ja Jurvansaaren väliseen salmeen. Salmi on syvä ja tukikohdan ranta vapaa kareista, joten sinne on turvallista saapua. Kiinnittyminen tapahtuu poijuihin laiturin molemmin puolin tai sen päähän.

Korkian varustukseen kuuluu takalla ja sähköistetyllä keittiöllä varustettu mökki, erillinen uudehko sauna, majoitusaitta, katettu grillikota, vajarakennus, halkokatos ja puucee. Laituri on sähköistetty. Tukikohdan alueella on juomakelpoinen vesi kaivossa, lentopallokenttä ja saunan edustalla palju. Jätehuoltoa tukikohdassa ei ole, vie mukanasi kaikki, mitä tuotkin.

Mikäli Korkiassa ei vierailunne aikana ole RiPS:n jäseniä paikalla ja ovet ovat lukittuja, vierailija saa saunan ja tukikohdan avaimen käyttöön avaamalla kesäksi asennettavan, KLV:n lukolla varustetun avainkapselin.

Lisätietoja seurastamme, tapahtumistamme sekä yhteiskäyttösäännöt ja Korkian järjestyssäännöt löytyvät nettisivuiltamme www.ristiinanpuriseura.fi.

KLV ja RiPs (Korkia) yhteiskäyttösäännöt