Ajankohtaista saarisatamissa

1.6.2021

Bergelän rakennusprojekti on nyt valmis. Kevään aikana Bergelään on rakennettu kaksi kappaletta uusia varastoja ja kokonaan uudet ulkohuussit nykyisten määräysten mukaisesti. Rakentamisen yhteydessä vanha kalavaja ja kolme vanhaa huussia purettiin ja hävitettiin. Rakentamiseen liittyvät tarvikkeet, kuten telineet ja työkalut, on nyt kuljetettu mantereelle ja rakennusjätteet sorttiasemalle asianmukaisesti hävitettäväksi.

Uudet huussit ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n suosittelemat kotimaiset Green Toilet kompostoivat käymälät, joiden pitäisi nyt toimia käyttäjäystävällisesti ja olla pitkäikäiset ajoittain suurenkin käytön ja kuormituksen alla. Kuriositeettina todettakoon, että vastaavia ratkaisuja on saariston retkisatamissa, mm. Gullkronassa (8 kpl), Nauvon Berghamissa, Björkössä, Elisaaressa ja tulossa Jurmoon, Aspööseen ja Birrskäriin.

Bergelän perinteiset kevättalkoot pidettiin toukokuussa koronarajoitukset huomioiden. Talkoissa viimeisteltiin uudet vajat käyttökuntoon, tehtiin puuhommia sekä siistittiin ympäristöä ja siivottiin sauna, talo ja grillikatos. Kiitokset kaikille talkoolaisille!

Huomioittehan, että Stora Bredskärissä olevaan laituriin ei saa tällä hetkellä kiinnittyä. Viime kesänä asennettu laituri on talven ja kevään aikana vioittunut, ja se on kiinni enää kahdella ketjukiinnityksellä.

Laiturin kunto ja korjausarvio tullaan tekemään asiantuntijoiden toimesta kuluvalla viikolla, ja asiasta tiedotetaan pian lisää.

Tervetuloa kaikki jäsenet nauttimaan kerhon upeista saarisatamista!